חלימה יוגית ותרגול האור הבהיר
יוגה וחלומות
הדומה והשונה בין החלום על-פי התיאוריה של יונג ובין החלימה היוגית
בין אם אתה נזיר טיבטי ובין אם בעל חברת אייטק עולמית, היום שלך מסתיים אותו הדבר. אתה עוצם את עיניך ומתמוסס לתוך עולם החלום.
אנחנו מבלים שליש מחיינו בשינה, אם לא יותר. כולנו חולמים, בין אם אנחנו זוכרים ובין אם לאו. אנחנו חולמים מיום לידתנו ועד יום מותנו. כל לילה אנחנו נכנסים לעולם בלתי מוכר. אנחנו חולמים את עצמנו כפי שאנו בחיי ערות או שונים לחלוטין. אנחנו פוגשים אנשים מוכרים וגם כאלה שלא, אנשים חיים או מתים. אנחנו עפים, פוגשים ישויות שונות, בעלי חיים, צוחקים או בוכים, חווים שמחה וגם צער, חווים התרוממות רוח או פחד משתק, אנחנו עוברים טרנספורמציה ועוד חוויות מחוויות גדולות. עם זאת מעטים שמים לב להתנסויות בלתי רגילות אלו. ואלה שכן בוחנים את חוויות החלום שלהם עושים זאת על בסיס התיאוריה הפסיכולוגית המערבית (בדרך כלל היונגיאנית), ורק לעתים רחוקות בוחנים את טבעו של החלום עצמו.
קיימות גישות רבות להבנת החלימה ואת עולם החלום, כולן מתמקדות בפירוש החלום שנחלם, על רקע חייו של החולם, וכיצד להיעזר בחלום בכדי להבין את הלא-מודע ובכך להגיע לשכבות פסיכולוגיות עמוקות, שבדרך כלל אינן נגישות בזמן ערות. על-פי משנתו של קרל יונג, שהיה חלוץ השיטה הפסיכולוגית המודרנית המערבית שראה בחלום מקור מהימן לבחינת נפש האדם, החלום מעלה את השכבות הנסתרות מהלא-מודע ובכך מסייע לחולם להבין את חייו, לטפל בקומלקסים בלתי פתורים ובמשקעים טראומתיים מן העבר, לעבד את כולם ובכך להשיג איזון ובריאות נפשית איתנה. בזאת דומה המטרה של החלימה היוגית, אך זהו רק הצעד הראשון, והיא מכוונת אל מעבר לכך.
חלימה יוגית והארה
הפרקטיקה של חלימה יוגית היא בעלת חשיבות מרכזית במסע הרוחני של המאסטר והחניך היוגי, לשם השגת ג'אלוס Jalus, גוף אור, אשר מהווה סימן כי הושג מימוש עצמי, הארה.
הפרקטיקה הזאת נשמרה בטיבט במשך אלפי שנים והייתה נגישה רק למאסטרים הטיבטים ולחניכיהם. אבל אנחנו נמצאים בחילוף עיתם מואץ והמאסטר הטיבטי, טנזין ריפוצ'יה Tenzin Wangyal Rinpoche, גמר אומר בליבו להביא אותה למערב, ובכך משך לעצמו הרבה ביקורת עוינת מצד המאסטרים המסורתיים.
כאשר אנו בוחנים את טבעו של החלום עצמו ולא מתמקדים בפירושו, הבחינה הזאת מובילה לתהליך מיסתורי אשר מהווה בסיס לכל הקיום שלנו, ולא רק לחיי החלום שלנו. מתוך הבסיס הזה נולד גוף האור שלנו, אשר מעניק לנו את האפשרות לחיות את חיינו בצורה ממומשת מתוך מודעות גבוהה ואיזון נפשי ופיזי איתן, אשר מעניק לנו את היכולת להבחין בין עיקר לתפל, את האהבה והחמלה, וגם את היכולת לדעת מתי עלינו להתגונן בפני איום, את שביעות הרצון מכל פועלנו, והאושר שלא תלוי בדבר – זוהי ההארה.
השלב הראשון בפרקטיקת חלימה יוגית הוא פשוט: אנחנו חייבים להכיר בפוטנציאל הגדול שיש לחלום בעבור המסע הרוחני שלנו. באופן כללי החלום נחשב כ"לא אמיתי" לאומת ה"אמיתיות" של חיי הערות. ברם, החלום הוא אמיתי בדיוק כפי שחיי הערות אמיתיים. היגד זה נכון ברגע שמבינים שחיי הערות הם לא אמיתיים בדיוק כפי שהחלום לא אמיתי, ושניהם מתממשים ומתנהלים באותו אופן בדיוק, וכך נבין שחלימה יוגית חלה על כל ההתנסויות, לחלום של היום כמו לחלום של הלילה.
בחיי הערות הגוף הפיזי שלנו נחווה כגוף מוצק, אך אם היה ברשותנו מיקרוסקופ מספיק גדול ועוצמתי יכולנו לראות שהגוף שלנו הוא בסך הכול אטומים וביניהם חלל ריק, היינו, הגוף שלנו אינו מוצק. בחלום הגוף שלנו מתנהל לפי טבעו, ומכיוון שהוא אינו מוצק, הוא יכול ללבוש ולפשוט צורה, להיעלם ולהופיע בכל מקום, להחליף צורה ועוד.
ההבדל בין החלום של ערות במשך היום ובין חלום הלילה, הוא בכך שבמהלך היום המערכת הקוגניטיבית שלנו והחושים שלנו מתרגמים, מעבדים ומסדרים את ההתנסויות שלנו לכדי חוויה שנחווית קוהרנטית, לעומת החוויה של החלום בלילה שאינה עוברת שום עיבוד. בלילה המודעות הקוגניטיבית שלנו נסוגה מהחושים וחוזרת לבסיס שלה. אם נפתח יכולת של נוכחות חווייתית בטבע הלומינוסי הריק של המיינד, אזי נוכל להיות מודעים לתודעה הטהורה הצלולה שלנו. וזו בדיוק המטרה של החלימה היוגית, לא הפירוש של החלום, אלא האיכות שלו, כזו שתוביל להארה.
כיצד אנו חיים את החיים שלנו ביום ובלילה
אנחנו יודעים כיצד להתנהל בחיי היום יום שלנו, אבל רק לעתים רחוקות המשמעות שיש לחיים האלה נהירה לנו. הרוב מתנהלים כמו אוטומטים. המשמעות של החיים כמו איננה או נעלמה, לא דרך שחרור רוחני, אלא בגלל חוסר הבנה. בלילה אנחנו חולמים שאנחנו נמצאים בבוץ טובעני, או במקום חשוך, או במקום כלשהו שאין בו שלטי הכוונה. אנחנו מגיעים לחדר שאינו קיים, או חשים אבודים ומבולבלים, לא יודעים לאיזה כיוון לפנות. יש ומפלצות או דמויות מאיימות או חיות טרף רודפות אותנו ומאיימות עלינו. אנחנו שמחים או עצובים עם הידידים או בני המשפחה שלנו. הפסיכולוגיה המערבית מפרשת חלומות כאלה בדרך כלל בצורה שלילית: משקעים מילדות, יחסים קלוקלים עם הקרובים שלנו. טראומה כזאת או אחרת, חרדה, צרות בחיים שלנו; חברתיות, זוגיות, כלכליות וכדומה. לעומת זאת, הפרקטיקה של חלימה יוגית מאבחנת סוג כזה של חלומות כביטוי של מודעות מעומעמת באשר לתחום של הנשמה והרוח שלנו. כל זמן שאנו חולמים חלומות כאלה אין לנו סיכוי להגיע להארה.
חלומות של אור בהיר
לפני שמתחילים לתרגל חלימה יוגית חשוב להבין מהו הוא סדר העדיפויות בחיינו.
בחלימה יוגית מושם דגש מיוחד על איזון המחשבות שלנו והפראנה, אנרגיית החיות שלנו. איזון כזה חשוב מאוד לחלימה מדויקת.
המטרה של חלימה יוגית איננה בבחישה בלתי פוסקת במשקעים ובבעיות שלנו, אלא בשחרור; הכוונה שלנו צריכה להיות מופנית אל מעבר למה שנמצא בכל החלומות שלנו.
חלומות של אור בהיר הם מצב חופשי מחלום; בחלום יוגי אין דמויות, תמונות, או מצבים אחרים כלשהם המוכרים לנו בחלומות הרגילים שלנו. בחלום יוגי נוכח אור בהיר, שבו החולם נוכח בחלום במודעות מחודדת.
חלימה יוגית מפתחת יכולת חלימה של חלומות צלולים. חלום צלול בהקשר זה משמעו להיות מודע במהלך החלום שאת (אתה) חולמת.
מצב כזה של חלום איננו קל להשגה; המתרגל חייב להגיע למודעות לא-דואלית יציבה לפני שחלומות של אור בהיר מתחילים להתהוות ובהדרגה להפוך למציאות קבועה של החלום. סוג כזה של חלום לא זו בלבד שמאיר את הנתיב הרוחני של החולם, אלא גם מרפא את כל משקעי ופצעי העבר שלו. מאסטרים יוגים נעלים מסוגלים להשתמש בחלומות צלולים ל-Divination, מהמילה Divine, שפירושה שונה מהגדת עתידות. דיווינשיון מתוך חלום צלול רואה אל תוך מקור חייו של החולם, ידריך אותו נכון בנתיב הרוחני שלו, או לחלופין, ידריך אותו להשיג מטרות חומריות; שפע כלכלי, בית, יאבחן מה השתבש בחייו וכיצד עליו להביא את חייו לתיקונם.
חלום יוגי גם מכין לרגע הכי משמעותי בחייו של אדם, למוות. ואכן, למות נכון חשוב באותה המידה כמו לחיות נכון. המאסטרים הטיבטים טוענים שלמות נכון חשוב הרבה יותר מלחיות נכון, אך שניהם קשורים זה בזה; אדם שחי נכון, בדרך כלל גם ימות נכון.
חלום שמגלה עתיד
לפעמים החולם (או החניך) שואל האם חלום שחזה משהו על העתיד שלו הוא גזירה מקובעת. המסורת הטיבטית גורסת שלא. מאסטר טיבטי אומר שכל הדברים שיכולים לקרות כבר נוכחים, עכשיו ברגע זה, מכיוון שההשלכות של העבר שלנו הן זרעים של מצב עתידי שלנו. כל סיבה ראשונית של כל מצב בעתיד נמצאת במה שכבר קרה (קארמה). אבל הסיבות המשניות ההכרחיות להתגלות הזרעים ונביעתם אינן קבועות, הן נסיבתיות. המאסטר הטיבטי מסביר שאילולי כך, לא היה כל טעם לשום פרקטיקה רוחנית. כלומר, לכולנו יש שדה רחב של יכולת שינוי חיינו, אם נהיה מודעים לכך ונעשה את זה נכון.
כיצד חולמים חלום יוגי
הפרקטיקה של חלום יוגי נמשכת בדרך כלל כמה שנים. אציג כאן רק את הנקודות העיקריות, אך למי שחפץ לתרגל את החלימה היוגית מומלץ למצוא מידע רחב יותר בספרים המתאימים, או אצל מאסטרים טיבטים.
בדומה לכל הפרקטיקות הרוחניות, גם הפרקטיקה של חלימה יוגית מדגישה טיפוח יציבות פיזית ומחשבתית בכל תחומי החיים, בכדי להימנע מלהיסחף ברוחות קארמאתיות אמוציונאליות. כאשר המחשבה מתייצבת, החלומות מתארכים, נעשים פחות מקוטעים, קל יותר לזכור אותם, ואז מתפתח החלום הצלול.
שלב ראשון: מתחילים בישיבה נינוחה, מומלץ ישיבה יוגית (ישיבת לוטוס). משקיטים את המיינד. עיניים נינוחות, לא לגמרי עצומות. מניחים בטווח ראייה ישר מול העיניים, חפץ התמקדות. נושמים ברוגע. הטיבטים ממקדים את הראייה שלהם על האות A הטיבטית, אך אפשר כל אות אחרת או חפץ אחר. לא לחשוב על האות או החפץ, אלא רק לאפשר לו להיות במודעות שלך. השלב הזה דורש מאמץ כלשהו. כך במשך תקופה הנחוצה להשגת מחשבה שלווה.
שלב שני: כאשר מושגת יציבות מחשבתית, מתאפשרת כניסה לשלב השני; זינאה טבעי Zhine. השלב הראשון של מיקוד דרש מאמץ. בשלב השני, המחשבה כמו נספגת לתוך ההתבוננות באות או בחפץ ואין עוד צורך במאמץ להשקיט אותה.
עכשיו זה הזמן להיות במיקוד נינוח לא באות או בחפץ.
שלב שלישי: בעוד שבלב השני עדיין קיימת כבדות מסוימת הכרוכה בקליטת האות או החפץ, השלב השלישי מאופיין על-ידי מחשבה שקטה וקלה, נינוחה גמישה. מחשבות עולות ומתמוססות באופן ספונטאני ללא שום מאמץ. המחשבה זורמת בשלווה עם התנועה הטבעית של עצמה.
לחלום בחיי הערות: אחרי שלבי ההכנה המתרגל יתחיל לחוות את עצמו בחיי הערות כמו בחלום. זוהי ההכנה הראשונה שנועדה לראות את החיים, ביום ובלילה, כחלום.
הגנה: ללכת לישון זה קצת כמו למות; זהו מסע אל הלא נודע. הטיבטים מבקשים את ההגנה של הדקיני Dakini. הדקיני יכולה להיות אישה
מוארת, או ישות שמימית לא חומרית
השלבים שלעיל חשובים למען כניסה לתוך חיי החלום בשלווה, מבלי לסחוב לשם את המתח, הרגשות והבלבול שנחוו במשך היום.
הפרקטיקה השלמה
בכדי לפתח את החלימה היוגית, מוטלות עוד ארבע משימות חשובות עבור החניך-החולם.
1. להביא מודעות לערוץ האנרגטי המרכזי.
2. לטפח ראייה וחוויה צלולה.
3. לפתח כוח ועוצמה בכדי לא ללכת לאיבוד (בעולם החלום).
4. לטפח את ההיבט האסרטיבי בכדי להתגבר על פחד.
מטלות אלו תואמות לארבע האיכויות של החלום – שלווה, שמחה, עוצמה ואסרטיביות.
כמו כן, חשובות מאוד התנוחות של הגוף, שהן שונות בהוראתן לגבר ולאישה. וגם הרצף של החלימה; מתחילים עם שלב שבו מתכוננים לשינה, ובמהלך השינה יש שלבים נוספים.
עם הניסיון החולם לומד לפתח הרבה גופים חולמים, ולטפל בהרבה דברים במהירות ובאיכות שישפיעו בצורה מיטיבה על חיי הערות.
ולבסוף הטרנספורמציה. החולם המיומן יכול לשנות את עצמו בחלום ככל העולם על רצונו, שייטיב עם הנתיב הרוחני שלו וגם על איכות חיי הערות שלו.
החולם יכול להגיע לכל מקום בעולם לפי בחירתו.
בחלום צלול החולם יכול לפגוש מורים ומדריכים רוחניים שיסייעו לו בכל; הן מהפן הרוחני והן הפרקטי.
המטרה הנעלה של חלימה יוגית
המטרה הנעלה של חלום יוגי, היא נוכחות של החולם בתוך האור הבהיר.
השלמה מוצלחת של תהליך חלימה יוגית תלוי בהתכוונות, מחויבות וסבלנות של המתרגל. אין הוראה אחת גורפת לכל המבקשים לחלום יוגית. הפרקטיקה דורשת זמן והדרכה נכונה (ראה הערת שוליים 1). הפרקטיקה של חלימה יוגית מצטיירת כמטרה קשה להשגה ודורשת יותר מדי השקעה עבור האדם הממוצע. אבל יש הרבה מאוד שאנו יכולים לעשות בכדי להשיג מצב כזה של חלימה צלולה. להשקיע קצת כאן וקצת שם, לשלב את זה בחיינו, עד שכל חיינו הופכים לפרקטיקה רוחנית נכונה. יש דברים שכל אחד מאיתנו יכול לעשות, מבלי לנסוע לטיבט ולהפוך לנזיר טיבטי, כדי להצליח בחלימה יוגית.
חלומות נעימים, אלה שונייה
מאמר מומלץ אמנות פענוח החלומות אלה שונייה פותרת חלומות, מאמרים של אלה שונייה מופיעים באתר DREAMS
חלמתם חלום וברצונכם לפרש אותו? אלה שונייה תסייע לכם לפרש את חלומכם
איך פונים
פתרון באופן אישי בדואל:
יש לרשום את הפרטים שלהלן ולשלוח אותם למייל shunya@elranta.com שלי
שם מלא ____________
שם אמא ____________
תאריך לידה לועזי __________
מין __________
פרוט מלא של החלום בכתב ___________
אימייל שלכם (לקבלת התשובה) ________
עלות פתרון חלום דרך דוא"ל:
ייעוץ דרך דוא"ל הינו 150 ₪, כולל שיחת טלפון. אתם מקבלים את התשובה בדוא"ל. אחרי קבלת התשובה באפשרותכם לשלוח שאלות הבהרה דרך דוא"ל (רק נוגעות לפרוש החלום), ותקבלו תשובות הבהרה חוזרות בדוא"ל. אם אחרי תשובות הבהרה בדוא"ל נותרו שאלות, יש אפשרות לתאם שיחת טלפון להבהרה נוספת.
אפשר גם בפייפאל.
פרוש חלום כחלק מפגישת ייעוץ פרטי. נא לתאם מראש. לתאום כנסו כאן או התקשרו בטל': 04-8644885